Blog Avocat Diana Dauphin


Despre Blog

De ce mi-am facut blog?  

Pentru a scrie despre dreptul francez, pe romaneste..

Pentru a aborda dintr-o perspectiva practica anumite situatii juridice si a le explica romanilor care au de-a face cu dreptul francez.

In cateva cuvinte: sunt avocata in cadrul Baroului din Nantes si din Bucuresti si sunt pasionata de meseria mea.  

Am constatat un interes general pentru domeniul juridic dar si o anumita teama, amplificata atunci cand este vorba despre un alt sistem juridic, alte legi, alta limba.

De aceea am hotarat sa pun o piatra (de temelie) electronica la constructia acestui portal care sa raspunda la nevoia de informare a comunitatii romanesti din Franta.

In masura in care timpul imi va permite, voi publica articole referitoare la subiecte pe teme de dreptul muncii (accesarea drepturilor la munca si a celor conexe, riscurile legate de prestarea unor activitati lucrative fara forme legale, conflictele de munca cu angajatorii), drept social (accesarea dreptului la asistența medicala,  asistenta sociala, somaj, alocatii familiale, pensii comunitare..), drept comercial (infiintare societati comerciale sau de practica liberala, contracte..), familiei (divort franco-roman, partaj), etc prin intermediul acestui blog.

Voi impartasi si explica diferite probleme juridice, respectand deontologia profesiei de avocat. Nu voi scrie aici despre dosarele in care intervin sau in care am intervenit, deoarece aceste informatii sunt tinute sub secret professional.

Multumesc tuturor pentru vizita si pentru curiozitate!