Avocatroman in Franta


Preluarea functiei de Consul onorific al Romaniei la Nantes

Preluarea functiei de Consul onorific al Romaniei la Nantes

Începând din acest an, România are un nou consulat onorific în Franţa, la Nantes. Pe 6 iulie 2016 a avut loc, în prezenţa ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, ceremonia de numire a Dianei Dauphin-Lazăr în această funcţie.

Originară din Vaslui, jurist de profesie, cu studii la Timişoara, Bordeaux şi Paris, avocat în barourile din Bucureşti şi din Nantes, Diana Dauphin-Lazăr şi-a construit cariera cu predilecţie în domeniul juridic al relaţiilor comerciale franco-române.

Cunoscută istoric ca reşedinţă a Ducilor de Bretania, actualmente capitală a departamentului Loire Atlantique, Nantes se bucura de o numeroasă comunitate românească.

Universitatea de aici oferă posibilitatea de a studia limba română ca limbă străină şi are numeroase colaborări cu România, există o parohie românească ortodoxă care, de curând, a reuşit achiziţionarea unei biserici, magazin românesc şi, de acum, un avocat român care vrea să îşi ajute benevol compatrioţii.

Vă invit să o cunoaştem pe Diana Dauphin-Lazăr.

Citeste detalii
4 reguli pentru a reusi declaratia anuala de venituri in Franta

4 reguli pentru a reusi declaratia anuala de venituri in Franta

Ca in fiecare an, in curand va trebui sa transmiteti declaratia personala de venituri. Chiar daca datele limita de depunere a acestora nu au fost publicate de Ministerul de finante, declaratiile pe hartie vor trebui depuse pana la jumatatea lunii mai, iar cele electronice pana la sfarsitul lunii iunie. Cu privire la teledeclaratii, daca venitul Dvs fiscal de referinta depaseste 40.000€ in 2014, sunteti obligat sa completati declaratia online.

Citeste detalii